Nežijete svůj život špatně

Neustále máme určitý všudypřítomný pocit, že většinu toho, co děláme, bychom mohli dělat lépe. Nejsme si jisti, jak přesně máme žít svůj život. Myslíme si, že děláme něco špatně.

To nás vede k tomu, že se snažíme zlepšovat, měnit, ale také to vede ke špatným pocitům, k hledání úniku a odvedení pozornosti, k prokrastinaci, když hledáme odpovědi na svoje otázky. To je normální a není na tom nic špatného.

Chtěl bych vás ujistit, že neděláte špatně nic. Že nepotřebujete nic zlepšovat nebo upravovat.

Zkuste tohle:

Jen na malou chvíli se zastavte a ponořte se do momentální nálady v místnosti nebo místě, kde zrovna jste. Ponořte se do svého vlastního stavu vědomí. Jen pozorujte, jaké to je.

A teď si uvědomte, že tento okamžik je dostatečný. Takový, jaký je. Není potřeba nic vylepšovat, už tak je to zázračný moment a není potřeba nic víc.

Teď se podívejte na sebe. Vidíte, jak jste celiství? Takoví, jací jste. Nepotřebujete vylepšit. Jste také zázrak, už teď.

Můžete se během dne sem tam zastavit a zkontrolovat to: Je tenhle okamžik dostatečný? Jsem i já? A zkuste si odpovědět: “Ano, naprosto a neuvěřitelně.”