Postavte se svým problémům čelem...

Většinu času ve svém životě strávíme tím, že si nechceme přiznat, že nějaké problémy máme. Raději je celou dobu přehlížíme a děláme jakoby nic. Odkládáme je na později. Až nás teprve začne tlačit čas či složenky, čekající na zaplacení,  v tu chvíli si většinou začínáme připouštět, že máme nějaký problém.
Většině problémů se ale dá s klidem vyhnout a můžeme předejít i tomu, aby vůbec vznikly.
Odkládáte práci na později a místo toho brouzdáte na internetu?
Zdravý jídelníček začínáte dodržovat až od zítřka a to i v případě, že jíte poslední dobou hodně nezdravě a potřebovali byste to změnit nejlépe hned teď?
Nechcete přemýšlet dopředu? Nechce se vám přemýšlet o problémech? Nechcete vidět, jaké následky nesou vaše činy a rozhodnutí?
Naštěstí tento druh vyhýbání se problémům nefunguje. Odložíte-li věci na později, problémy jenom rostou, stávají se horší a komplikovanější. Složenky jsou těsně před zaplacením a nakonec vás to bude stát více času, úsilí a peněz dát vše do pořádku než kdybyste vše řešili hned. Nestíháte v práci, je těsně před uzávěrkou, míry okolo pasu jsou větší a vaše nejistota, že vše bude v pořádku roste?
Odkládání problémů není řešením.
Místo toho se postavte svým problémům čelem.
Tento postoj mi pomohl s mými dluhy (i když jsem se snažil na ně nemyslet). Byl jsem schopen s nimi začít něco dělat až ve chvíli, kdy jsem se jim postavil čelem a podíval se jim přímo tváří v tvář.
Také mi to pomohlo vyřešit takový ten nepořádek, kdy jsem odkládal zásilky a další pracovní povinnosti. Vše se kupilo a čekalo na mě, až se do toho pustím.
Jedině díky tomu, že jsem se postavil čelem svému problému s tělesnou váhou, jsem se stal zdravějším člověkem. Kvůli tomu, že si rád dám maso, umírají zvířata, a tak mě to dovedlo k zamyšlení, že jsem se stal vegetariánem (ale ne zase tak striktním). Díky tomu, že jsem si připustil, že celé dny téměř prosedím, jsem s tím začal něco dělat a jsem víc aktivní.
Pomohlo mi to s mojí prací, vztahy a také s klidem, který nyní cítím uvnitř.
Postavit se čelem problému je mnohdy hrozné! Je to peklo! A je to důvod, proč od problémů utíkáme. Ale můžete překonat strach a udělat to. Jít do toho a začít s problémy něco dělat. Můžete se podívat vašim problémům tváří v tvář a otevřít sami sebe. Jedině tak problémy můžete vyřešit a sami uvidíte, že to není tak hrozné, jak jste si mysleli. Protože, co se stane s vaším životem, když odkládáte problémy na později? Strach začne ovládat celý váš život a bude si s vámi hrát, jak se mu zachce.
Pojďte tedy vzít tu ohromně velkou sílu, kterou propůjčujete svému strachu a posviťte si trošku na své problémy. Pokud se chcete „vyléčit“, dovolte si cítit bolest či strach a jít do akce. Jednejte. Začněte tvořit něco nového, úžasného, z neduhů, které jste skrývali.
Postavte se svým problémům čelem a vytvořte z nich něco krásného.