Předstírej, že už jsi tím, kým chceš být

Abychom byli šťastní, je důležité být spokojení s tím, kdo jsme. Přijmout se, znát svoje silné stránky a přijmout ty slabé, které dokážeme vidět jako něco dobrého, něco, co nám dává punc jedinečnosti.

Ale pokud jste stejní jako já, existuje vždy něco, co chcete změnit. A v duchu s tímhle blogem, je to změna mých každodenních návyků za účelem dosažení mých cílů.Problémem je, že řada lidí zkrátka nevěří, že jsou typem člověka, který vůbec něčeho dosáhnout může. Mají o sobě špatný obrázek a to je vždy zastaví. Pozitivní myšlení je klíčem k jakémukoli úspěchu.

Takže dnešní krátký tip na štěstí je jednoduchý: Myslete na cíl, kterého chcete dosáhnout. Poté si představte člověka, který toho už dosáhl nebo si vytvořil návyk, a předstírejte, že to jste vy.

Ukáži vám malý příklad: Pokud chci začít běhat a udělat si z běhání svůj návyk, začnu přemýšlet o běžcích, které znám nebo o kterých jsem četl. O jejich zvycích, životním stylu a uvažuji nad tím, jaké to je být jako oni. Pak předstírám, že jsem také běžec. Přemítám nad tím, jaké to je, jak bych se choval, jak bych přemýšlel, co bych cítil a jaké jsou moje návyky.

Vezmu identitu běžce a udělám z ní svojí. Až nakonec uvěřím, že jsem běžec i já. A tady je to kouzlo: ono se to stane! Jenom tím, že to předstíráte a chováte se tak. Tím se stanete běžcem. Přemýšlím a chovám se tak. A pokud jsem běžec, co každý den dělám? Běhám.

Tenhle kouzelný trik bude fungovat pro jakýkoli cíl a pro kohokoli. Představte si, že jste tím člověkem a budete jím.

napsal Leo Babauta